Palaikykite pilietinę visuomenę, skirdami 1,2 % GPM Atviros Lietuvos fondui

Kategorijos: NaujienosPaskelbta: 2022 balandžio 2
Karas Ukrainoje parodė, kad tik stipri, pilietiškai aktyvi, susitelkusi, demokratines vertybes puoselėjanti visuomenė gali atlaikyti puolimą.
Mes nuosekliai, kantriai, kartais nepastebimai, bet intensyviai dirbame ir stipriname nevyriausybines organizacijas, kurios yra svarbiausias bendruomenių balsas.
Jei tau rūpi, kad Lietuvos visuomenė augtų ir taptų pilietiškai aktyvių, sąmoningų, žmogaus teises ir pareigas bei laisves ginančių piliečių bendrija, skirk 1,2% Atviros Lietuvos Fondui.

 

Pastaraisiais metais mūsų administruojamas Aktyvių piliečių fondas finansavo 74 projektus, įtraukiančius per 150 pilietinės visuomenės organizacijų. Virš 8000 žmonių dalyvavo pilietinės visuomenės organizacijų veiklose. Virš 4600 pažeidžiamų grupių atstovų dalyvavo įgalinimo priemonėse ar veiklose, virš 700 pažeidžiamų asmenų gavo jiems reikalingas paslaugas.

Buvo pateikti 77 siūlymai, siekiant poveikio viešajai politikai, teisės aktams, viešosios politikos sprendimams.

NVO akademijoje savo gebėjimus stiprino 90 pilietinės visuomenės organizacijų, iš kurių 30 dalyvavo vienoje iš dviejų ilgalaikių mokymosi programų – Socialinio verslumo arba Socialinės lyderystės. Organizacijos, dalyvavusios ilgalaikėje programoje, vidutiniškai trečdaliu padidino savo tikslinės grupės dydį, išplėtė teikiamų paslaugų skaičių, finansavimo šaltinių įvairovę.