Tarpkultūrinio dialogo susitikimas „Kūrybiniai sudėtingų problemų sprendimai”

Kategorijos: NaujienosPaskelbta: 2021 gruodžio 2

Gruodžio 17 d. 13–15 val. EEST (Lietuvos laiku), 14-16 val. CET (Lenkijos laiku), kviečiame į nuotolinį susitikimą su Lietuvos, Norvegijos ir Lenkijos pilietinės visuomenės organizacijų atstovais, susiduriančiais su sudėtingais iššūkiais, tokiais kaip diskriminacija, etninių/kultūrinių mažumų atskirtis ir pan.

Susitikimo tikslas – pasidalinti patirtimi ir keistis požiūriais bei metodika veikiant tarpkultūrinio dialogo srityje.

Kadangi susitikimas skirtas pilietinės visuomenės organizacijų praktikams, o pagrindinis jų dėmesys – sudėtingų temų kėlimas ir bandymas jas spręsti kūrybiškomis idėjomis, susitikimo formatas neformalus, skatinantis atvirą pasidalinimą, daugiausia dėmesio skiriant praktinėms priemonėms.

Pagrindiniai pašnekovams keliami klausimai:
Koks yra pradinis pristatomos idėjos tikslas? Ką norėjote pasiekti savo veikla/projektu?
Ar pavyko pasiekti savo tikslą (-us)? Ko dar trūksta jūsų projekto rezultatams / poveikiui? Kaip norite jį plėtoti, kad pasiektumėte trūkstamus tikslus?

Pranešėjai, kurie dalinsis savo patirtimi ir darbo metodika:
Valentina Papeikienė, Europos Wergeland centro Norvegijoje Mokytojų švietimo ir pilietinės visuomenės skyriaus vyresnioji patarėja (https://theewc.org/)
Agnieška Avin – socialinė antropologė, dirbanti su Vilniaus romų bendruomene (https://www.facebook.com/padek.pritapti/)
Gediminas Andriukaitis festivalio „Nepatogus kinas“ direktorius, platformos „Nepatogaus kino klasė“ (https://nepatogauskinoklase.lt/) projekto vadovas
Maciej Zabierowski iš Aušvico žydų centro Lenkijoje (http://www.ajcf.pl).

Kiekvienas pranešėjas turės 10-15 minučių pristatymui, tada bus iki 30 minučių dalyvių klausimams (ši dalis nebus įrašoma).

Susitikimo kalba anglų. Pristatymo dalis bus įrašyta, planuojame pridėti lietuviškus ir lenkiškus subtitrus, o vaizdo įrašą publikuoti Lietuvos ir Lenkijos Aktyvių piliečių fondo interneto svetainėse, kad jis būtų matomas platesnei auditorijai.

Nuoroda į registracijos formą: https://forms.gle/HLTQe9iRJuL3N46KA
Registracija iki 2021 m. gruodžio 16 d.

Susitikimo poreikį ir idėją sukūrė dalyviai, susitikę Lietuvos ir Lenkijos tarpkultūrinio dialogo seminare „Išgirsk kitą“. Seminaras vyko 2021 m. spalio 2-6 dienomis Krasnogrudoje/Seinuose prie Lietuvos ir Lenkijos pasienio. Seminarą organizavo Aktyvių piliečių fondo programos fondų operatoriai Lietuvoje ir Lenkijoje, finansavo Europos ekonominės erdvės mechanizmai.

Daugiau apie seminarą: https://aktywniobywatele.org.pl/…/international…/